informacje o glutenie

Niekiedy skorzystanie z rad dietetyka to optymalne rozstrzygnięcie. Z jakiego powodu? Ponieważ na świecie pojawia się dużo mitów, jakie dotyczą jedzenia. Chociażby mit dotyczący glutenu. Sporo osób twierdzi, że gluten jest szkodliwy. Owszem, jest – kłopot polega na tym, że tylko dla co niektórych ludzi. Artykuły mleczne również są wrogie dla alergików. W następstwie tego przed zmianami żywieniowymi należy zwrócić się po poradę do dietetyka, który zaleca różnorodne testy i sprawdza, czy nie jesteśmy alergikami. Ludziom trudno jest wybrać się do profesjonalisty w dziedzinie odchudzania, bo nie pragną się przyznać że posiadają jakikolwiek problem. Sami wybieramy dietę odchudzającą licząc na to, że nam się uda i, że szybko zdobędziemy ładną i szczupłą postawę. Tymczasem prawda bywa całkiem inna i nierzadko nie udaje nam się. Dieta odchudzająca nie funkcjonuje albo najzwyczajniej w świecie nie mamy siły na to, aby stosować ją tak długo jak jest zapisane w jej założeniach. Najogromniejszym błędem jest stosowanie paru rodzajów diet, jedna po drugiej i przerywanie ich po niedługim czasie i powracanie do starych przyzwyczajeń żywieniowych. Czemu? Ponieważ organizm zaczyna przyzwyczajać się do tego, że stosowna ilość jedzenia zostaje mu zabrana, nie daje mu się kalorii w takiej liczbie jakby pożądał i rozpoczyna się chronić kiedy tylko jest ich mniej. bez glutenu Ta ochrona skutkuje gigantycznym zwolnieniem metabolizmu, przez co to co zjemy będzie się odkładało w organizmie ludzkim, szczególnie, jeśli znienacka zjemy nazbyt dużo. To podstawowy błąd odchudzających się, poprawniej więc zacząć jedną długotrwałą dietę jednak nie przekształcać jej.
Zobacz filmik

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *